ATT LÄRA SIG MOTIVERANDE SAMTAL

 

Det finns en hel del forskning om hur man lär sig MI. Det vi vet är att MI inte går att läsa sig till. Det viktigaste är att öva och få feedback på det vi gör. För att du ska få möjlighet att komma igång med det redan under din grundutbildning är vi alltid två MI-tränare på våra utbildningar och jag samarbetar då med Frida Ekholm. Vi väljer att utbilda i mindre grupper med max 18 deltagare. Detta gör att vi har möjlighet att ge mycket individuell feedback och anpassa den efter var och ens olika behov. Vår ambition är att alla ska få lagom utmaning utifrån var man befinner sig i sin inlärningsprocess.

GRUNDUTBILDNING

En grundutbildning omfattar minst tre dagar där vi varvar teoretiska genomgångar av metoden med praktiska övningar, diskussioner och instruktionsfilmer. Den innehåller alltid ett moment där vi arbetar med deltagarnas egna inspelade samtalsmaterial. Vi som tränare lägger stor vikt vid att skapa en trygg lärandemiljö där vi tillsammans och utan prestationskrav utforskar användandet av metoden.

Grundutbildningen ger dig som deltagare en god förståelse för kärnan i motiverande samtal och de grundläggande samtalsfärdigheterna. Efter utbildningen har du fått nog med kunskap för att kunna börja praktisera metoden och du vet också hur du ska gå vidare för att lära dig mer.

REPETITION

Efter grundutbildningen behöver du fortsätta öva, repetera, fördjupa och få feedback på ditt eget utövande för att hålla dina kunskaper vid liv. Repetitionsdagen är för dig som gått en grundutbildning och känner att du behöver bli påmind om de grundläggande samtalsfärdigheterna och MI-andan och vill få ny inspiration. Under dagen har vi fokus på att använda metoden genom övningar med personlig feedback. Detta varvas med kortare föreläsningsavsnitt där vi repeterar kärnan i MI och uppdaterar gällande nyheter inom metoden.

FÖRDJUPNING

Vi erbjuder möjlighet till fortsatt vägledning och fördjupning av metoden t ex i form av feedbackgrupper, övningsgrupper, fördjupningsdagar eller andra lösningar som passar för dig. Det kan vara en halvdag, heldag eller flera återkommande tillfällen beroende på behov och önskemål.

SÅ HÄR SÄGER NÅGRA DELTAGARE:

”Varför tyckte jag att det både var bra och viktigt att delta i feedbacken? På jobbet är det enkelt att bara flyta med och finna sig i det som man har någorlunda koll på. Anspänningen i och med att spela in ett samtal tillsammans med en klient och även vara tvungen att spela upp det för andra människor genererar en oerhört obekväm känsla. Jag lämnade feedbacken full av energi och inspiration, MI var levande igen, det var obekvämt men lärorikt. Det är jobbigt att lyssna på sig själv tillsammans med andra men du är inte ensam, vi satt alla i samma båt och vi ville alla åt samma håll, jag rekommenderar alla som vill utvecklas och upprätthålla sina kunskaper inom MI att verkligen ta chansen att gå på feedback tillfällena. Personligen kände jag att anspänningen innan inte alls är i förhållande med hur jag upplevde feedbacken. Väl på plats tänkte jag inte tanken på att det var obekvämt utan istället sög jag in all kunskap som jag fick ta del av genom att dela stunden tillsammans med goda kollegor och få möjlighet att tillsammans försöka utveckla var och en. Det är både bra och nyttigt att våga höja ribban med jämna mellanrum och glöm inte, det är på dina villkor!”

 

”Jag vill tacka för en bra dag, alla vi i arbetsgruppen var jättenöjda. Ni lyckades med att få alla övningar att kännas relevanta utan att det för den skull blev läskigt eller prestigeladdat. Jag gillade också gruppen och att det blev bra diskussioner. Det känns nu lite lättare att försöka mig på att coacha på arbetsplatsen när jag fått nya idéer samt att fler är välvilligt inställda.”

 

”Stort plus att det var avskalat till en form som är begriplig, tydliga och bra övningar och fin och respektfull feedback.”

 

”Jag kommer ha användning för ALLT på utbildningen, hela konceptet tror jag kommer stärka min arbetsförmåga framöver.”